10 steder du burde besøke i USA (2023)

Nå som kronen er sterkere enn på to år, har du mye mer å rutte med på USA-ferien din.Les mer her: Kronen sterkere enn på to år USA er et svært populært reisemål for oss nordmenn, og ikke uten grunn; USA kan by på det aller meste, alt fra pulserende storbyliv i New York og Boston i øst, til surf & turf i California og Hawaii i vest. Det er et stort land med strålende og mangfoldig landskap, fantastiske metropolitiske områder og små tettsteder, og en utrolig rik historie.Skal du til USA i 2017? Her er ti steder du bør vurdere å dra til.

Flyprisene kan du sjekke her.

Disse 10 stedene er kanskje ikke de mest populære stedene å besøke, men de er definitivt verdt å sjekke ut, og vil også for den saks skyld vokse i popularitet over de neste årene på grunn av sine særegenheter.

10 destinasjoner du burde besøke i USA:

10 steder du burde besøke i USA (1)

1. Grand Rapids & Lake Michigan’s Gold Coast

Området rundt Lake Michigan, og store deler av USA, har nettopp vært igjennom et fenomen som har blitt kalt noe så skummelt som en «polar vortex», hvor temperaturene har vært så langt nede som -30 celsius (og legger du på kulden som den økte vindstyrken har bidratt med så har temperaturen nærmet seg ned til -45). Heldigvis er det ikke sånn til vanlig. Vanligvis har Grand Rapids temperaturer som minner mer om norske temperaturer, noe som betyr at hvis du drar på sommeren, så kan det fort bli ganske behagelig.

10 steder du burde besøke i USA (2)

Du kan jo bo på det svært så koselige The Leonard at Logan House.Grand Rapids er den nest største byen i Michigan (litt under 200 000 innbyggere), og er kåret til den beste øl-byen i USA to år på rad av bloggen the Beer Examiner. Byen kan skilte med over 25 mikrobryggerier og en rekke ølfestivaler gjennom hele året. I tillegg ligger the Lake Michigan Gold Coast ganske så nærme, hvor du finner sandstrender som skal være like vakre som i California og på Hawaii. Grand Rapids har også en svært stor og bra kunstscene, så her går det an å få både øl og kultur samtidig.

(Video) 10 ARGENTINE CULTURE SHOCKS 🧉😲 | These Cultural Differences Surprised Us Living in Argentina! 🇦🇷

10 steder du burde besøke i USA (3)

2. Yosemite National Park, California

Parken som uttales yo-se-mi-dee (ikke jo-se-mighty) ligger i California og kan tilby et fantastisk friluftsområde. Nasjonalparken er så stor at du kan gå i flere måneder før du begynner å nærme deg sivilisasjonen igjen. I tillegg har du de to severdighetene El Capitan og Half Dome, to majestetiske fjelltopper. Du kan for eksempel gå på topptur på Half Dome, men vær klar for en lang og hard tur. Det tar mellom 10 og 12 timer å nå toppen av Half-Dome, og hvis du ikke kommer deg på toppen innen klokken 15.30 så er det obligatorisk å snu og gå ned igjen.https://www.instagram.com/p/BXPqSVeFWfB/?taken-at=213012122For å komme deg til Yosemite kan du fly inn til entenFresno Yosemite International Airport, ellerSacramento International Airport (SMF). Begge byene ligger omtrent like langt unna Yosemite, og hvilken av byene du velger avhenger hva du vil få med deg.Sacramento er hovedstaden i California, og har kanskje sånn sett mer å by på enn Fresno. Fresno har en del trist statistikk knyttet til seg, og har problemer med blant annet kriminalitet (synkende, men fortsatt høyt), fattigdom, arbeidsledighet, crystal meth (som den kjente Britiske dokumentarskaperen Louis Theorux laget en dokumentar om – the City Addicted to Crystal Meth), og har også blitt kjent som USAs fulleste by pga. det høye alkoholkonsumet og antall alkoholrelaterte saker i byen.Det kan sånn sett være greit å dra til Sacramento, men selv om Fresno høres ille ut så har byen sine lysere sider også (den har for eksempel, noe overraskende, scoret svært høyt på en undersøkelse om beste byen å bo i for de under 35 år).

10 steder du burde besøke i USA (4)

3. Boston, Massachusetts

Hovedstaden i Massachusetts er byen med en lang historie, mange tradisjoner, og noen av verdens beste universiteter. I Boston finner du USAs først park (the Boston Commons), den eldste puben (the Bell in Hand Tavern), den eldste restauranten (Union Oyster House), i tillegg til at byen har vært stedet for noen av USAs viktigste historiske begivenheter. Byggingen av byen kan omtrent sammenlignes med byggingen av Amsterdam, hvor mesteparten av der du i dag finner bygninger og gater, var det sjø og hav for noen århundre siden. Fyllmassen i Boston ble hentet fra the Beacon Hill, bakketoppen som i dag er hvor du finner statshuset, og et byens dyreste distrikter.Nå flyr Norwegian direkte til Boston. Søk flypriser her. Les også: Reiseguide Boston

10 steder du burde besøke i USA (5)

I Boston kan du for eksempel bo på Hotel Commonwealth. Da får du den beste beliggenheten til både baseball, shopping og restauranter, og god forbindelse til resten av byen med «the T» (T-banen).

10 steder du burde besøke i USA (6)

4. Central Coast, California

Visstnok kalles denne delen av California «flyover country» (her er det ikke mye som skjer m.a.o.), mellom Los Angeles og San Francisco. Men har du vært der så vet du at det ikke stemmer. Central Coast er et naturskjønt område hvor du finner du noen av de fineste mindre byene i California, og den ultimate roadtrippen på Highway 1. Her kan det anbefales at du drar til Santa Barbara og ser på kjendishus i den fasjonable bydelen Montectio, eller tar en fjelltur opp på de overliggende fjellene i et tropisk miljø, og få utsikt over hele Santa Barbara (anbefales!). Videre kan du kjøre til vakre San Luis Obispo (som ofte er stoppested for en god del kjente artister og band), hvor du på veien stopper innom Pismo Beach og ser på solnedgangen.Kjører du hele Highway 1 gjennom Central Coast vil du få en helt vill naturopplevelse, og muligheten til å dra innom en rekke vingårder (men ikke kjør etterpå!). Vil du vite enda mer om hva du kan oppleve på denne turen kan du lesevår Highway 1 reiseguide her.Santa Barbara er et sted det er verdt å stoppe innom dersom du befinner deg på veien mellom Los Angeles og San Francisco.

(Video) Top 10 Best Weekend Getaways To Visit In The USA

10 steder du burde besøke i USA (7)

5. The Jersey Shore, New Jersey

Ikke akkurat som på TV, takk og pris. Her får du lange lange strender, en nyåpnet promenade, og muligheten for å gamble i Atlantic City – den lille byen som var inspirasjonen til det første Monopol-spillet, og stedet hvor serien Boardwalk Empire utspilles.

10 steder du burde besøke i USA (8)

Fristende?

10 steder du burde besøke i USA (9)

6. Kansas City, Missouri

Mindre innbyggere enn Roma, men like mange fontener (og mer enn 100 barbeque-restauranter). Byen har en god jazz- og blues-scene, og skal være svært fin til fots. Blant annet kan du besøke en bydel fra 1920-tallet som tilbyr gode shoppingmuligheter.

10 steder du burde besøke i USA (10)

Stilige hoteller har de også i Kansas City – klikk for å se mer.

(Video) 10 Hours of Relaxing Music - Calm Piano & Guitar, Sleep Music, Study Music

10 steder du burde besøke i USA (11)

7. Cumberland Island, GA

Strender og turstier, det er det du får på Cumberland Island. Dyreliv i bøtter og span, og mer enn 8 mil med turstier i tillegg gjør at du kan få en svært bedagelig tur på dette ekstremt store strandområdet.

10 steder du burde besøke i USA (12)

De kan å bygge hotell disse amerikanerne.

10 steder du burde besøke i USA (13)

8. Las Vegas

Hva er det å si om Las Vegas som allerede ikke er sagt? Syndenes by, som den kalles, ligger midt i ørkenen, og kan tilby opplevelser fra det litt flaue til det virkelig spektakulære. Her får du alt fra strippeshow til storslåtte kunstutstillinger, og gambling så klart. Visste du for eksempel at kasinoene i Las Vegas aktivt stenger ute dagslys og ikke henger opp klokker for at besøkende ikke skal vite hvor lenge de har gamblet?Les også: Viva, vidunderlige, vakre, ville Vegas

10 steder du burde besøke i USA (14)

I Las Vegas kan du bo på alt fra det fasjonable til det fantastisk prangende. Flamingo Las Vegas er kanskje et hotell av siste gruppe, men det er dog godt kjent via populærkulturen i filmer som f.eks. Fear and Loathing in Las Vegas.

(Video) OUTER BANKS: the BEST road trip of the USA East Coast?

10 steder du burde besøke i USA (15)

9. Sun Valley, Idaho

Hvis du er glad i friluftsliv og skikjøring så er Sun Valley et godt reisemål. Her får du muligheter for fiske, camping, sykling, og skibakker i verdensklasse på vinteren. Her kan slippe mas og trengsel, siden Sun Valley har en befolkning på ikke stort mer enn 1 400 innbyggere.

10 steder du burde besøke i USA (16)

Best Western Tyrolean Lodge har badebasseng, god utsikt, og til og med et norsk flagg.PS: Ernest Hemingway var svært henrykt over Sun Valley og pleide å gå på jakt i området. Etter hans død ble han begravet her.

10 steder du burde besøke i USA (17)

10. Lanai, Hawai’i

Hawaii består hovedsaklig 8 hovedøyer (pluss noen mindre), ogLānaʻi er den minste av disse øyene. På øya kan du oppleve folketomme strender, gode forhold for dykking og snorkling, helleristninger, muligheter for offroad-kjøring, og mye mye mer. Øya ligger en dagstur unna Maui.Les også: Hawai’i: Et ferieparadis alle må oppleve

10 steder du burde besøke i USA (18)

Ja takk! Hotellet the Mauian har det du trenger.

(Video) BLUE RIDGE PARKWAY: A road trip to America's BEST DRIVE

For mer lesestoff om opplevelser i USA kan du lese disse sakene:

20 ting du bør gjøre i USA

Highway 1 – verdens beste biltur

10 ting du må gjøre i Miami

Reiseguide til alle statene i USA

Slik får du drømmeturen til New York

Videos

1. Best Places to Travel in 2023
(DC Hidden Gems)
2. Top 10 Best Things To Do In Vienna Travel Guide
(Travel Droner)
3. This is why so many people are visiting ABU DHABI, in the UAE (Ep 1)
(Renata Pereira)
4. Incredibly Beautiful Tour of Positano, Italy - 4K60fps with Captions
(Prowalk Tours)
5. LITHUANIA SURPRISED US! (Best of Vilnius & Lithuanian Food) 🇱🇹
(Keep Going Places)
6. Pattaya Jomtien Beach Thailand | Beautiful Calm Beach to relax & swim #livelovethailand
(Live Love Thailand)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 04/19/2023

Views: 6501

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.